Web-Stat

Freitag, 28. August 2009

Cocalari: CocalarulCuDacie.


Ultimii ani au insemnat pentru mine o multitudine de drumuri pe celebrul Hell's Road, adica Timisoara-Arad.
Am considerat ca acum, la finalul acestei perioade "faste" ar fi cazul sa concep un serial despre "fauna" soferistica intalnita pe drum, in scopul prevenirii unor eventuali nevinovati despre drumurile pitoresti si absolut nevatamatoare ale patriei.
Prima specie de cocalar pe care am de gind sa o descriu, si care e pe cale de disparitie spre norocul nostru (dale-ar dumnezeu sanatate celor de la Remat si Metalcomp) este CocalarulCuDacie.
E usor de recunoscut. Citeva semne il indica imediat, drept ceea ce este. Dupa cum urmeaza:
-semnul Nike pe luneta.
-inscriptie "tuning".Nici un "too fast for you" nu e chiar neobisnuit.
-diverse elemente de-o aerodinamica indoielnica, daca nu chiar dubioasa, atasate masinii.
-obligatoriu, mina dreapta, sa macar cotul scos pe geam, ca sa fii sigur de etnia dinsuia, dupa culoarea pielii, sau abundenta jegului. Desigur, posesorul e in "uniforma". Adica un superb trening nou-nout "Mike". Evident, de nailon, stralucitor. Nu, nu mai e cazul sa pomenesc de ghiuluri de aur fals.
-prezenta ruginei, ca un fel de medalie a vehiculului greu incercat de ani si sofer.
-muzica populara sau maneaua la maxim, din boxe chinezesti care obligat suna spart. O fi un nou trend in Car-HiFi.
-are cea mai imensa evacuare posibila, sa poata improsca pe toata lumea mai bine cu celebrul "fum negru" al daciei.
-circula la limita distrugerii motorului, undeva pe la 120 km/h, sau la limita de-a fi strivit de cei cu camioanele, de ciuda, undeva la 55-60km/h, in afara localitatii.
-macar o roata pe spate bate. Deobicei, ambele.
-"sta in fruntea tuturor". Adica creeaza cozi kilometrice dupa ei, mergind daca se poate intre benzi, pentru a evita o eventuala depasire.
-uneori, in clipe fericite, il putem vedea la marginea vre-unui oras, intins linga "bolid", cu ritul spart si capul crapat de vre-un omenos sofer de camion, care a vrut sa-l scape de chinul existentei in forma cocalaristica, si sa-i salveze nemuritorul suflet de povara fitzelor de tzaran mirositor a balega.
***
Masuri recomandate la vederea specimenului:
Fugi.
Iute.
Sau, ma rog. Cit te tine masina.
Sigur se va angaja intr-o ciocnire frontala care il va arunca asupra ta.
Sau iti va frina in fata, dupa ce te depaseste ca la 5 m mai incolo sa vrea sa traga dreapta, cu un rezultat similar coliziunii frontale.
Daca il vezi linga masina, in spiritul politetii rutiere, si a ajutorarii colegilor de suferinta, adica de trafic, ia frate bita din portbagaj, si scuteste-l tu de chinuri, daca nu poti chema vanatorul sa-l impuste!
De obicei, cu o singura lovitura, bine tintita, faci treaba buna.
Si nici nu se chinuie.

1 Kommentar:

Lexi hat gesagt…

Ha,ha!...tare!