Web-Stat

Montag, 19. Januar 2009

*zicind, facind...



Scriu.
Diverse.
Nu pe placul tuturor.
De fapt, e greu de acceptat ca exista o zona de penumbra a existentei noastre.
Chiar una de umbra totala.
Populata cu demoni. Sau pitici. Sau ce or fi, depinde de la om la om.
Trebuie sa ii lasi sa iasa. Asta ca sa nu te inghita cu totul.
***
Nu pot scrie despre fluturii calcati in picioare de altii ca ar fi vii si inca zboara fericiti. I-am vazut deja. Striviti. Morti. Gri, plini de noroi.
Nu pot povesti despre albastrul cerului, daca de unde il privesc eu, e mereu gri.
Cine nu vrea sa isi priveasca propria (macar)penumbra, nu are motive sa citeasca.
***
Desigur, si mie mi-ar place ca mintea mea sa nu mai secreteze puroi. Insa va continua sa o faca pina ceva o va lecuii.Daca mi-e dat sa fac asta pina mor, la urma urmei nu va dovedi decit ca am dreptate.Si ca lumea e o mare zona la marginea noptii, peste care viata asterne filtre roz, de frica sa nu isi piarda clientii.
***
Mi-ar place sa am o rezolvare simpla.Ca de exemplu varianta de-a fi ucis cu o sticla de cola.Din pacate incercari de gen ar atrage prea multe sperante, si dezamagiri o data cu ele.Caci prefer sa nu ma expun.Viata mi-a dovedit ca ne facem rau doar in masura in care ne expunem.
***
Precizare:
As dori ca cei ce doresc sa citeasca in continuare acest blog, sa o scrie loud&clear aici. La urma urmei scriu pentru mine, nu doresc sa invat pe nimeni nimic, si nici sa enervez pe nimeni. Si nici nu ar fi drept. Unele le-am luat drept un compliment adresat mintii mele bolnave, in felul meu.Boala mintii mele e un fel de daltonism intelectual, care ignora total roz-ul filtrelor asternute de viata. Imi urla creierul, poate. Si pina acuma nu am constientizat.Tot ce se poate.
Ma tem ca voi muta tot pe private. Nu cer nimanui sa ma citeasca. Si nici nu astept asta. Fiecare ne avem portia de iad, si ma tem ca nu o dorim si pe a altuia. Iadul fiecaruia e ceva personal, la fel ca si sexul, sau emotiile.
***
Aceasta nu a fost o postare. Ci doar o explicatie, un fel de "don't try this at home". Imi cer scuze daca am lezat mintea cuiva.Si DA, e un...fel de raspuns la un blog al cuiva. Caruia tin sa-i multumesc pe aceasta cale. Cit traiesti, inveti. Chiar despre tine. Si o data cu a invata, vine si a intreba. A TE intreba. Iar asta te duce uneori pe calea cea buna..

5 Kommentare:

Lia D hat gesagt…

Mie una imi place ce spui aici. M-am regasit in multe din postarile tale, desi sunt DOAR ALE TALE.
Personal, imi place felul cum spui lucrurilor pe nume, si ti-am spus de cateva ori ca prin ceea ce scrii, pe mine ma "racoresti" ca sa spun asa (eu nu am talentul de a scrie asa ca tine).
Daca pana la urma te hotarasti sa pui blogul pe private, iti respect decizia si nu pot sa spun decat ca mie o sa imi lipseasca al dracului de tare.

Anonym hat gesagt…

filtre roz chiar nu sunt bune si sa vezi cerul mereu albastru inseamna ca esti putin orb sau emo :))sa iti cercetezi penumbra este dangerous dar necesar doar infruntand fiara poti sa o pui in lanturi si sa o pui la locul ei (daca consideri ca asta trebuie facut) dar cred ca ar trebui sa accepti si alte parti ale adevarului si a realitatii binenteles doar daca poti sa le vezi

FaithlessFairy hat gesagt…

omg!!! tu chiar ai crezut ca despre tine e postarea aceea? imi cer scuze public si sincer! nu e vorba in niciun caz despre scrierile tale!
pe tine te citesc pentru ca imi face placere, pentru ca ai anumite abordari diferite si originale, pentru ca e stilistic felul in care te comunici...
te rog sa imi accepti scuzele pentru sentimentele provocate de confesiunea mea(desi nu-mi imaginez care ar putea fi motivul care te-a facut sa ajungi la concluzia ca tu esti cel vizat). i kinda like u... sorry again! :(

FaithlessFairy hat gesagt…

inca ceva: as vrea sa te rog sa nu te ascunzi, cum vad ca ai intentia. pentru ca sunt cititori (printre care ma regasesc si eu), carre iti urmaresc blogul si sunt interesati sa iti pretuiasca munca.
ma simt groaznic pentru ca am dat nastere unor interpretari atat de negative... :|

LaMargineaNoptii hat gesagt…

oricum, mi-a placut faza cu sticla de cola...trebuia sa ma prind eu, ca ci la varcolaci "gloantele" de plastic n-au efect. nici macar la marginea noptii.
insa, indiferent cui era adresat blogul, in felul tau ai dreptate.si poate eu nu am vazut pina la asta adevarul gol-golut despre mintea mea.