Web-Stat

Sonntag, 26. Juli 2009

noi, "barbatii"...



Ne dam mari romantici.
Noi, "barbatii".
Pretindem ca ne iubim femeile.
Ca le dam atentie.
Ca sintem soti buni.
Ca le indeplinim orice dorinta.
Ca ne purtam frumos cu ele.
Ca le respectam.
Si, totusi...
***
"VREAU SA FIU AMANTA, VREAU SA FIU AMANTA TA! Domnilor,neveste nu vreti, relatii nu vreti, iubiri nu vreti, jumatatea nu va intereseaza... Am incercat-o si eu cu seriozitatea, cu sentimentele, cu fidelitatea, cu sufletul pereche, cu iubirea, bla bla bla... DAR N-A MERS! Statisticile arata ca toti cei inscrisi sunt casatoriti (sau implicati in legaturi consensuale)care cauta amante, si mi-am zis... DE CE NU? EU: O femeie frumoasa, sexy, moderna, imbracata bine si scump,simpatica,nonconformista, cu educatie... EL: Un insurat prezentabil, elegant, rafinat,atletic, cu functie importanta, cu haine scumpe si elegante, cu masina buna si mare (am picioare lungi), si foarte simpatic. Ah, sa nu uit. Trebuie sa aiba acasa o nevasta care sa nu ne deranjeze in noptile petrecute cu mine, cand suntem plecati la munte si la mare sau pe-afara in vacante si sa nu-i creada pe cei ce ne vor vedea impreuna la shopping, restaurante etc. Si sa nu faca figuri cand te voi mai suna noaptea (nu foarte tarziu) cateodata sa-ti spun cat de mult te iubesc. "
***
E un citat din spusele unei fete frumoase si vizibil inteligente.
Trist.
Denota o privire corecta asupra realitatii.
"Barbatii" nostrii, ca popor, cred in telenovele, in personajul negativ care are obligatoriu amante.
E trist sa vezi cit de putini conationali ai nostrii mai cred in iubirea soatelor domniilor lor.
Ne miram de abundenta divorturilor.
Ne minunam de faptul ca dragostea e ceva pe cale de disparite.
Respectul a devenit inexitent, in familia romanului.
***
Te inhami alaturi de cineva la a construii o viata.
Sau macar o parte a unei vieti.
De ce asta face partenerul mai putin demn de-a fi iubit, de-a i-se oferii dragoste, respect sau timp si intelegere?
Raspunsul e simplu.
Deoarece romanul "barbat" e prost.
Cu timpul, singurul neuron posedat de individ transfera gindirea, si asa precara, in testicul. NU TESTICULE. La singular spus.
Cu timpul ceea ce "barbatul" considera a fi "dragoste" devine ceea ce e, nevoia mamiferului, maimutei vorbitoare de a-si goli testiculul.
Cu timpul vorbe ce odinioara erau oarecum interesante devin "uncool", si fac "el macho" sa devina tinta glumelor celorlalti neandertalieni. "No maam' ", parca asa zicea mos Bundy...nu?
***
E foarte trist pentru noi, ca popor, cind o femeie frumoasa si desteapta realizeaza ca numai ca amanta poate obtine dragoste, atentie, respect, si tot ce e firesc ca o femeie sa obtina de la cel iubit.
E oarecum trist sa vezi ca adularea romanului pentru personajul negativ de telenovela s-a transpus in viata de zi cu zi.
Si, ca "barbati", mai avem curajul sa afirmam ca femeile sint rele, curve, neserioase si altele de gen?
***
NU o sa rostesc aici lozinci sau invataturi de gen "ar trebuii sa", "mai bine sa", "vom face totul ca".
Spun doar atit.
Sint "barbati". Si Barbati.

5 Kommentare:

FaithlessFairy hat gesagt…

m-a cutremurat pana la lacrimi povestea asta...
eu, ca (fosta) nevasta, am trait pe pielea mea senzatia de a fi prea putin pentru omul care anterior imi fusese iubit, inainte de a-mi fi sot.
acum, pendulez intre tentatia de a-mi cuceri un rol confortabil de amanta si remuscarile pe care le incerc stiind ca am fost si eu o data in situatia nevestei inselate.
ai surprins foarte acurat fenomenul... ajungem inevitabil la concluzia ca singurul statut care ne-ar putea oferi maxima atentie, protectie si tandrete din partea barbatului iubit e cel de amanta! culmea e ca nu tine de razbunari, de resentimente samd. e doar solutia ultima in cazul unei constientizari dureroase a faptului ca alternative pentru a fi iubita nu exista.
si stii... nu e doar trist. e deprimant de-a binelea!
cred ca lumea asta nu e cea mai buna cu putinta...

Thornofrose hat gesagt…

Foarte interesant. Mai ales venind de la un bărbat! ;)

snowflake hat gesagt…

Este cea mai mare prostie sincer din punctul meu de vedere relatia dintre amanti este mai puternica,mai intensa pentru ca este ceva interzis si pentru ca ma gandesc nu e atata monotonie ca intre nevasta-sot care probabil este o relatie mai veche...in loc sa reaprinda o flacara stinsa multi fug sa gaseasca alta noua,dar nu e drept.Deloc

LaMargineaNoptii hat gesagt…

Relatia intre amanti e ceva reprobabil pentru societate, dar nu ceva interzis.Desigur, astfel de relatii apar din varii motive. Pentru dragoste e insa nevoie de doi. Cind doi oameni nu mai au puncte comune, nu crezi ca e complect fals sa reaprinda ceva gata mort? Faza e doar ca unii din start cred in relatii extra. Sau macar futut extra. E mai cul asa...nu?

snowflake hat gesagt…

Nu ai vazut ceva mort resuscitat cu succes niciodata?Unii renunta prea usor nu stiu...Relatia dintre amanti este ceva imoral de asta am zis ca e ceva interzis ceva de genul nu ai voie sa...Futut si relatii extra pt unii ma rog o fi cul din pct lor de vedere dar cred ca e vorba mai mult de experienta sexuala decat dragoste