Web-Stat

Dienstag, 27. Januar 2009

eu si ceasca de cafea...


Ca in orice dimineata, incerc sa imi absorb portia de cofeina, necesara pentru atingerea unei tensiuni arteriale adecvate unui om viu.
Trecerea dintre lumea viselor si cea a lipsei viselor nu e intotdeauna usoara.
O data cu reusita, vine si intelegerea a ceea ce se intimpla cotidian in lumea asta, conform stirilor.
Sau mai bine zis, a ceea ce se considera a fi stiri.
***
Incerc sa nu ma gindesc la ce va urma peste o ora, cind voi reintra in eternul joc de-a hotii-si-vardistii cu eterna haita de clienti pusi pe comentat, absolut destructivi cu lucrurile lor, si hotariti sa incerce varianta in care altcineva le plateste stupizenia, sau macar accepta ca plata greselilor trebe suportata de altii.Tipicul client cu masina mult peste posibilitatile lui, mirat ca nu poate obtine costuri de intretinere minore la ea. Si si mai mirat ca nimeni nu il intelege ca e sarac si totusi trebuie sa se plimbe cu un A8, ca doar a tinut o familie pe foame ca sa si-l poata permite, doar-doar confunda cineva un vanzator de morcovi, imbracat in trening Mike, Adibas sau Roebek cu vre-un director de multinationala. Ca ei sint romani. Si n-au stiut. Uneori e de-a dreptul amuzant cit de destepti ne dam, ca si popor, cind e vorba sa primim, si cit de prosti ne dam, cind e vorba sa platim. Daca romanul are centura neagra la ceva, apoi are la inventat pretexte, scuze si a mima necunostiinta de cauza. Si mai avem o boala, ca natiune. Ne aruncam, incercind sa rezolvam totul cu tupeu, si ulterior dam vina pe nestiinta mimata prost. Ciudat e ca dupa atita timp, ne asteptam ca lumea sa ne creada, si ne enervam-suparam foarte, cind singurul raspuns e tipicul hohot de ris.
***
Romane!
Cind te trezesti, da-ti singur doua palme si un cap in gura.
Sa ajungi inapoi cu picioarele pe pamint.
Ca altii nu te vor ierta.
Te vor fute.
Iti vor lua banii.
Si se vor amuza copios de incercarile tale de-a parea rechin cind de fapt esti un pechinez cufurit, al carui latrat seamana cel mult cu ciripitul vrabiei. Nu seamana nici pe departe macar cu bashina leului, dar mai cu ragetul sau.
Este o vorba din batrini care zice, la un mod simplu si pe intelesul tuturor:
"Cand maninci cacat, sa taci!"

3 Kommentare:

BlackCat hat gesagt…

Soo true!!! Chiar nu reusesc sa imi dau seama de ce romanul a inceput sa fie atat de superficial, pitzipon (ca sa folosesc un termen la moda ) si a uitat valorile pe care le-a aparat cu atata sarg sute de ani. oare nimeni nu mai asculta macar o data pe an imnul national?

Lexi hat gesagt…

:))...genial! 1mi place foarte tare modul tau de a "spune" ceva.."Romane!
Cind te trezesti, da-ti singur doua palme si un cap in gura.
Sa ajungi inapoi cu picioarele pe pamint.
Ca altii nu te vor ierta.
Te vor fute.":))..geniaaal!!

LaMargineaNoptii hat gesagt…

de fapt, eu spun putine lucruri, doar nu ma prefac ca nu le vad pe cele ce sint...